برای خرید درخت انگور مرغوب می تواتید به نکات زیر توجه کنید.
طبق گزارش "سازمان خواربار و کشاورزی" (FAO)، تقریباً 76000 کیلومتر مربع از جهان برای پرورش انگور استفاده می شود. حدود 71 درصد انگور برای شراب استفاده می شود. 27 درصد به عنوان میوه تازه و 2 درصد به عنوان میوه خشک استفاده می شود. بخشی از تولید انگور به ساخت آب انگور می رسد تا به عنوان شیرین کننده برای میوه های کنسرو شده "بدون شکر افزوده" و "100% طبیعی" استفاده شود. سطح اختصاص داده شده به تاکستان حدود 2 درصد در سال افزایش می یابد.
نهال انگور شانی یکی از ارقام پرفروش می باشد. این نهال در خاورمیانه و به خصوص کشور ایران به میزان بسیار بالایی کشت می شود. این نهال انگور بسیار با کیفیت و مرغوب است و با آب و هوای اکثر مناطق کشور سازگار است.
محصول نهال انگور شاهانی به شکل گرد و درشت می باشد. این انگور بافتی گوشتی و آبدار دارد. پوست حبه های انگور کلفت است. این انگور به دو نوع دانه دار و بی دانه وجود دارد. رنگ حبه های انگور قرمز تیره یا بنفش مایل به سیاه است. حبه های این انگور نسبت به ارقام دیگر سنگین تر است. انگور شاهانی قابلیت نگهداری و ماندگاری خوبی دارد و در جابجایی و حمل و نقل مقاوم است. این انگور برای مصرف تازه خوری و تهیه آبمیوه کاربرد دارد. همچنین برای تهیه مویز نیز بسیار به کار می رود. مویز های دانه دار که در بازار وجود دارد از انگور شانی به دست میآید.
برخی از انواع انگور که در ایران کشت میشوند عبارتند از: انگور کونکورد، تامکورد، کندری کرمانشاهی، حلقو، ویس قلی، شاهرودی (قرمز یا زمستانی)، یاقوتی قرمز، یاقوتی سفید، فخری، عسگری سفید/قرمز/سیاه، مهدی خانی، بی دانه، بی دانه قرمز، مهره، شانی، ریش بابا، کشمشی یا سلطانی، روچه قرمز، روچه سفید، سنگک، امیری، لعل، حاجی عباسی، چشم گاوی، قندهاری، غضنفری، مایه میش، غلامی، شست عروس، چیرکینک بستک، صاحبی، نباتی، شاهانی، یزدانی، مراغهای، خلیلی، گوهر، لعل حسینی، دم خروسی، رازقی شیرازی، پاکزاد، الوان، شصت عروسان، خیراندیش، نارا، مادر و بچه، مسکه، گزنهای، ملائی، مثقالی، ورچهای، ابی، الفی سیاه، لوغن، شاماما، سنگونک، علنی، رویال سبز، والنسیا، دیشویی، سرخ خلیلی.
ارزش غذایی انگور
از مواد مغذی انگور میتوان به ویتامینهایی چون ویتامین K، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین B6 و همچنین گیاهمغذیهای فنول و پلی فنول اشاره کرد. گیاهمغذیها بدن را در برابر انواع بیماریها محفاظت میکنند. انگور حاوی مقادیر فراوانی از تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فولات و مواد معدنی پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم است. انگور حاوی فیبر رژیمی، کربوهیدرات سالم، آنتیاکسیدان و مقدار مناسبی از پروتئین است. فلاونوئیدهای موجود در انگور از صدمات ناشی از رادیکال های آزاد میکاهد و جلوی سرعت روند پیری را میگیرد. میوهی لذیذ انگور بهدلیل وجود تمام این مواد مغذی، نقش مهمی در داشتن زندگی سالم و فعال ایفا میکند.